Nyheter

Bzzt ger sig in i budbranschen

Det är trångt i Stockholms innerstad. Bzzt försöker göra något åt det (och luften) genom att köra taxi med små, utsläppsfria podar, som inte kostar skjortan att åka med. Men varför begränsa det miljövänliga resandet till människor? Saker behöver ju också röra på sig. Så nu har Bzzt börjat köra bud också.

Nyligen utökade podtaxibolaget Bzzt sin zon till att omfatta i stort sett hela innerstan, inklusive hela Södermalm, något stockholmarna har önskat sig länge. En tjänst som också har efterfrågats av många är möjligheten att skicka paket och andra försändelser med de små podarna.

– Ända sedan starten har vi blivit uppvaktade av företag som vill nyttja vår tjänst för budkörningar av olika slag. Men det var först när zonen blev större som vi kände att vi kunde ta oss an budmarknaden på allvar. Nu kan vi erbjuda en effektiv, utsläppsfri budtjänst som täcker i stort sett hela innerstan, säger Mirja Ahrén, vd Bzzt Stockholm.

Kundlöftet är leverans inom en timma. Bzzt har tecknat avtal med ett tiotal kunder, den senaste är försäkringsmäklaren Hedvig.

– Bzzt och Hedvig passar bra ihop. Båda bolagen utmanar sina respektive branscher för att skapa positiv förändring. Vi tar ett nytt grepp om taxi- och budbranschen med utsläppsfria fordon, låga priser och kollektivavtal för förarna. Och Hedvig vänder upp och ner på försäkringsbranschen, säger Jonas Stendahl, affärsutvecklingschef på Bzzt.

Bzzt börjar närma sig den kompletta tjänst som varit ambitionen ända sedan företaget startade. Vid sidan av persontransporter, både för privatpersoner och företag, kan Bzzt erbjuda reklamplats på podarna och en budtjänst.