Nyheter

Klart för färdigställande av ridhuset i Sättra

Ridhuset i Sättra ska färdigställas med åtgärder som lever upp till ny lagstiftning och gör det möjligt för Väsby ridklubb att utöka verksamheten. Kommunstyrelsen godkände investeringen av etapp 2 på måndagskvällen.

Ridhusets första etapp med bland annat en manege färdigställdes under förra året. I etapp 2 tillkommer inredningen av stalldelen, där de nya moderna stallboxarna installeras, som första prioritet. Därefter arbetar kommunen vidare med målet att etablera en enklare kafeteria på övervåningen.

– Nu tar vi ansvar och får ridhusprojektet i mål och stöttar en av Väsbys mest anrika föreningar. Det är också viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv att vi nu gör en satsning på ridsporten som har kvinnodominans, för att få jämvikt på den satsning som tidigare skett inom mansdominerade sporter, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Nya boxar gör det möjligt för Väsby ridklubb att utöka antalet stallplatser något och även få ett föreningscafé på plan 2 så långt ekonomin tillåter, ovanpå den nya stalldelen. Nya boxar kommer att uppfylla den nya lagstiftning som gäller för stallar som ridhuset nyttjar. Åtgärderna planeras i samråd med kultur- och fritidskontoret, ridklubben och de myndigheter som krävs för uppdraget.

– Med dessa pengar ser vi möjligheten att färdigställa ridhuset som en viktig del i att fortsätta utveckla området i Sättra, säger kultur- och fritidskontorets anläggningsstrateg Mats Grufman.

Kommunstyrelsens beslut inrymmer åtta miljoner kronor för etapp 2.