Nyheter

Sveavägen får fartkameor

Flera boende kring Sveavägen vittnar om fortsatta problem med fortkörning och allmänt stök på gatan. Polisen har gjort riktade insatser före och under sommaren och nu överväger man att sätta upp fartkameror, skriver stockholmdirekt.se.

– Vi har varit där vid ett flertal tillfällen i sommar och rapporterat många olika typer av brott, som till exempel fortkörning, offentlig urinering och olovlig körning, säger Måns Gauffin, kommunpolis på Norrmalm till stockholmdirekt.se.
– Vi tittar på möjlighet till fartkameror. Men beroende på vem man pratar med är det olika förklaringar till vad det huvudsakliga problemet är. En del tycker att det är stökigt och skränigt, andra menar att det körs för fort. Jag tror att det beror på var på Sveavägen man bor, fortsätter Måns Gauffin.
Planen var att det i början av augusti skulle ha kommit upp sex permanenta farthinder men de är nu försenade. Enligt trafikkontoret är anledningen att åtgärder som legat tidigare i tidsplanen visat sig vara mer komplexa än beräknat, vilket har gjort att hela tidsplanen skjutits några veckor.
Farthindren på Sveavägen planeras nu att utföras så fort trafikanordningsplanen är godkänd, det vill säga den plan som beskriver hur vägarbetet ska märkas ut.
Enligt Norrmalms stadsdelsförvaltning sätter man nu upp det gräskantsskydd som ska hindra bilar att köra upp i Vanadislunden.
Foto: Oliver Peters