Nyheter

Lime är global ledare inom mikromobilitet – passerat 100 miljoner åk

Lime är global marknadsledare inom mikromobilitet då det urbana företaget passerat 100 miljoner åk. Fram till idag har över 15 miljoner åkare laddat ned Lime-appen.

Lime har hittills säkrat 770 miljoner dollar i investeringar och förväntar sig fortsatt tillväxt under kommande kvartal.

Det urbana cykel- och el-scooterföretaget Lime är världsledande leverantör av smarta mobilitetslösningar. Idag kan varumärket avslöja att människor världen över gjort över 100 miljoner åk med cyklar och el-scootrar från Lime.

– Nyligen överträffade vi en spännande milstolpe. Vi passerade 100 miljoner åk, tack vare vår fantastiska community med åkare i mer än 120 städer, 30 länder och fem kontinenter. Vi är ödmjuka över vad detta innebär för företaget som världens största leverantör av mikromobilitet. Vi är ännu mer glada över vad detta betyder för de samhällen vi tjänar och vår planet, säger Brad Bao, grundare Lime.

Lime är en del av drivkraften bakom och arbetar intensivt för att påskynda den rörliga revolutionen i urbana städer världen över. Fenomenet med elcyklar och el-scootrar är fortfarande relativt nytt men har enligt Limes egna undersökningar gjort stort genomslag på global nivå.

• Den primära anledningen till att åka el-scooter är av bekvämlighetsskäl

• Mer än 50% av varumärkets åkare rapporterade nyligen att man använt Lime för pendling till och från arbete eller skola. I exempelvis Paris har det visat sig att pendlingstiderna minskar med mer än 10 minuter.

• 40% av alla Lime-åk under veckodagarna görs i rusningstrafik.

• Globalt sett har 9% av Lime-åkarna anslutit till eller från kollektivtrafik på sin senaste Lime-resa.

• 48% av åkarna använde Lime för att komma åt kollektivtrafik under den senaste månaden.

• När man frågade åkare varför de använde en scooter under sin senaste resa, var ”hastighet” den mest frekventa anledningen, med bekvämlighet som tvåa. 28% av åkarna nämnde scooterns fart och 20% bekvämligheten med scootrarna som deras främsta skäl för att använda Lime.

Lime har även bidragit till en minskningen av bilresandet runtom i världen, då Lime-åk uppskattningsvis har förhindrat 25 miljoner mil av bilresor och 9000 ton koldioxidutsläpp över hela världen. Eftersom en av fyra åkare använder Lime som en ersättning för en biltur, har det sparats drygt 1,2 miljoner liter bensin – vilket motsvarar att ta 2000 personbilar på vägen under ett år.

Lime finns idag tillgängligt för åkare i över 120 städer över hela världen, i över 30 länder på totalt fem kontinenter. I dagsläget har varumärket över 700 anställda världen över.