Nyheter

Nu invigs Hjorthagshallen i Gasverksområdet

Invigningen av den nya idrottshallen i Hjorthagen äger rum idag den 20 september på Bobergsskolans skolgård. Hjorthagshallen är efterlängtad av idrottsrörelsen och kommer att ge fler barn och unga möjlighet att röra på sig i nära anslutning till skolan. Hallen har en fullstor plan och en rad faciliteter som bland annat läxläsningsrum och en lokal specialanpassad för fäktning.

– Det här är en viktig anläggning för idrottsrörelsen. Barn- och ungdomsföreningar i Stockholms norra innerstad har länge behövt konkurrera om alldeles för få tider i Engelbrektshallen. Det är väldigt positivt att vi nu kan inviga Hjorthagshallen, säger Jonas Naddebo (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Hjorthagshallen är en fullstor idrottshall, vilket gör den godkänd för sporter som bland annat handboll, innebandy och futsal. Spelplanen är delbar på mitten genom en ridåvägg för att kunna rymma fler sporter och föreningar samtidigt. Under dagtid kommer hallen användas för skolidrott och under kvällstid och helger för föreningsverksamhet.

– Intresset och efterfrågan på idrott i Stockholm ökar ständigt. Damhandbollen har vuxit och skördat stora framgångar under de senaste säsongerna. Hjorthagshallen kommer bli en viktig anläggning när ett flertal olika inomhusidrotter ökar i popularitet, fortsätter Jonas Naddebo.