Nyheter

Solna stad ger bidrag till AIK Ungdomsfotboll och Idrott för alla

Den 1 oktober startar Idrott för alla – ett projekt med öppen idrottsverksamhet för barn och unga i Solna, som drivs av AIK Ungdomsfotboll med bidrag från kultur- och fritidsnämnden i Solna stad.

AIK Ungdomsfotboll får ett bidrag på 272 000 kronor för projektet Idrott för alla, som ska göra idrotten tillgänglig för fler barn och unga i Solna. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden den 19 september 2019.

– Genom Idrott för alla får fler barn och unga i Solna tillgång till idrott och fysisk aktivitet. Som öppen och avgiftsfri verksamhet kan projektet nå ut till barn som annars inte skulle komma i kontakt med idrotten. Alla barn och unga ska erbjudas en meningsfull fritid, oavsett bakgrund eller föräldrarnas ekonomiska förutsättningar, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Öppen verksamhet – börjar 1 oktober
Projektet Idrott för alla är en öppen verksamhet i Solna med olika idrottsaktiviteter riktade mot barn och ungdomar i åldrarna 10 till 12 år. Deltagandet är frivillig och kräver inget medlemskap. Verksamheten drar igång redan den 1 oktober i år.

Måndag till torsdag efter skoltid
Utgångspunkten för projektet är att idrotten för barn bedrivs i anpassade enkla former i närområdet. Allsidig träning och fysisk aktivitet är kärnan i projektet och verksamhet kommer att erbjudas från måndag till torsdag efter skoltid, från höst till vår – minst en timme organiserad aktivitet fyra dagar i veckan.