Nyheter

FÖRSTA SPADTAGET FÖR UTBYGGNADEN AV RÖDABERGSSKOLAN

Nu inleds en byggperiod på tre år innan Rödabergsskolan kan ta emot 400 nya elever. Den 3:e oktober påbörjades utbyggnaden av skolan. Förutom skolan ska den inrymma Vasastans första fullstora idrottshall.

– Utbyggnaden av Rödabergsskolan är ett ledande exempel på hur vi i staden med smart planering kan utöka kapaciteten för skolan även i ett område med begränsad yta. Nya Rödabergsskolan blir ett viktigt komplement till stadsplaneringen i Vasastan, säger Joakim Larsson (M) , stadsbyggnadsborgarråd, i ett pressmeddelande.

Bygget har överklagats ett antal av gånger av grannar i området. Man överklagade även de tillfälliga paviljonger som sattes upp i väntan på att bygget ska bli klart. Men nu är allt klart och första etappen avc utbyggnaden pågår fram till 2021. Hela bygget beräknas vara klart i juli 2022.

– Detta är ett spännande projekt, med unika utmaningar och många intressenter. När det är klart så kan vi erbjuda nya och moderna utbildningsmöjligheter och en efterlängtad idrottshall, säger Claes Magnusson, VD för SISAB som bygger skolan till VasastanDirekt.