Nyheter

Stadsdelsnämnderna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö läggs ner

Den första juli 2020 blir de två stadsdelarna istället en ny gemensam organisation, rapporterar siten stockholmdirekt.se

– Genom att slå ihop två nämnder ser vi möjlighet att skapa en effektivare verksamhet och att utnyttja våra skattepengar så att de bäst kommer våra verksamheter, som förskolor och äldreomsorgen, till del. Vi vill spara på de övre nivåerna i organisationerna istället, säger Älvsjö stadsdelsnämnds ordförande Johan Nilsson till stockholmdirekt.se

Stefan Johansson (S), vice ordförande i Älvsjös stadsdelsnämnd, ställer sig kritisk till sammanslagningen:

– Moderaterna borde ta ut marknadsmässiga hyror för Bromma flygplats och avstå från skattesänkningar istället för att spara in på stadsdelarna, anser han.

– Älvsjö har redan en underfinansierad budget och att slå ihop stadsdelarna tror inte vi löser de utmaningar vi står inför. Vi behöver fortsätta arbeta med en tät kontakt mellan medborgare, förvaltning och politiken. Nu blir avstånden längre, säger Stefan Johansson.