Nyheter

Levande Stockholm: Fler sommargågator och vinterplatser inför kommande säsong

Projektet Levande Stockholm arbetar redan nu inför kommande säsong – planen är att öka antalet sommargågator och sommartorg. Bland de platser man nu utreder finns Holger Bloms plats vid Norr Mälarstrand och Norra Stationsgatan där fastighetsägarna vid den senare adressen är sugna på en sommargågata, skriver siten stockholmdirekt.se.

Dessutom planerar Stockholms stad för att utöka sommargågatorna vid populära Rörstrandsgatan och Hornsbergs strand, varav den senare även föreslås bli permanent sommargågata. Det föreslås även Nybrogatans sommargågata bli.
Men även under vintermånaderna föreslås ett antal, platser som man vill fylla med mer belysning och ljusinstallationer.
Förslaget om att utöka Levande Stockholm väntas klubbas igenom på trafiknämnden 12 december.

– Genom sommargågatorna och sommartorgen skapar vi attraktiva stadsrum som är uppskattade av stockholmarna. Vi vet att 96 procent av stockholmarna uppskattar sommargågatorna och därför känns det mycket bra att nu för sjätte året i rad kunde utveckla och utöka Levande Stockholm säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i ett uttalande.

Nya sommargågator eller sommartorg

– Farsta, sommartorg (någonstans i stadsdelen, finns medborgarförslag om Farsta Centrum eller Hökarängen)

– Svandammsvägen/Tegelbruksvägen (någon installation utreds)

– Holger Bloms plats, Norr Mälarstrand (någon installation utreds)

– Norra Stationsgatan, sommargågata

Vinterplatser

(Extra belysning, julgranar, ljusinstallationer, trädutställningar)

– Järnvägsparken, vid vattnet nedanför Vasagatan

– Odenplan

– Brandparken

– Liljeholmstorget, (ny)

Skarpnäck, någonstans i stadsdelen (ny)

Bild av Sharon Ang från Pixabay