Nyheter

Byggnads lämnar förhandlingarna om LAS

Byggnads har beslutat att lämna de så kallade LAS-förhandlingarna som LO, PTK och Svenskt Näringsliv bedrivit till följd av Januariavtalet. LO har därmed inte längre Byggnads mandat att förhandla för förbundets räkning i denna fråga.

– När politiken tvingar fram förhandlingar får vi ett resultat som är anpassat till Annie Lööfs nyliberala drömmar men som missar byggbranschens verklighet. Förhandlingsresultatet innebär en urholkning av vår anställningstrygghet som vi inte kan acceptera, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.

– Byggnads sätter alltid våra medlemmars intressen i första rummet. Vi kommer att förhandla med våra motparter och fortsätta utveckla vår bransch utifrån de behov som faktiskt finns. I nästa års avtalsrörelse kommer vi att kräva ettåriga avtal för att ta höjd för vad som kan hända i LAS-frågan, säger Johan Lindholm.

Bilden:
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.
Bild: Terese Perman