Nyheter

3000 lågor visar vägen i Alby

På fredag den 13 december möts alla morgonpigga i Alby av en ljusmanifestation. Botkyrkabyggen tänder 3 000 marschaller i Albydalen och på torget.

– Vi vill bjuda på extra ljus och omtanke i mörka december. Den som är morgonpigg kommer få en mäktig upplevelse, säger Jenny Levai, kommersiell förvaltare på Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggen börjar att placera ut och tända de 3 000 marschallerna vid tre-tiden fredag morgon. Det är många lågor som ska tändas och förhoppningen är att alla marschaller ska brinna senast klockan åtta. Därefter bjuder det allmännyttiga bostadsbolaget på fika på torget i Alby.

– Ljusmanifestationen är ett sätt för oss att säga ”Välkommen hem, välkommen tillbaka”. Många Albybor går hemifrån i ottan för att jobba eller kommer hem tidig på morgonen från nattskiftet, säger Jenny Levai.

Bilden:
Jenny Levai, kommersiell förvaltare, och Anette Tabell, områdesassistent i Alby, och Viveka Boberg, områdeschef i Alby, med några av de marschaller som Botkyrkabyggen placerar ut i Alby den 13 december.
Bild: Botkyrkabyggen