Nyheter

Bygghemma Group stärker sin portfölj av egna varumärken genom förvärv

Bygghemma Group förvärvar 100 procent av Lindström & Sondén AB (LSBolagen.com), en ledande online-aktör inom framför allt vinkylar, utekök och range cookers, med egna varumärken och agentur för ett antal ledande europeiska varumärken. Bygghemma Group förstärker därmed sin portfölj av ledande egna varumärken samt sin kategoriexpertis inom dessa kategorier. LSBolagen.com omsatte 2018 drygt 100 Mkr och hade ett rörelseresultat (EBIT) på drygt 6 Mkr.

Martin Edblad, tf vd och koncernchef för Bygghemma Group, kommenterar:

– Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av LSBolagen.com ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna märkesvaror för hem-, hushålls- och fritidsprodukter i Norden och Europa. Genom förvärvet av LSBolagen.com har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment av egna märkesvaror som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom sina nischer under de senaste åren.

LSBolagen.com har under de senaste tre åren uppvisat en genomsnittlig årlig tillväxt om 34 procent. Bygghemma har förvärvat 100 procent av aktierna i bolaget. Bolaget kommer att konsolideras inom Bygghemma Groups DIY-segment

Carsten Juldorf vd för LSBolagen.com, kommenterar:

– Vi är mycket glada att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment av egna märkesvaror och genom att få tillgång till Bygghemma Groups ledande nordiska plattform.

Bygghemma Group kommer att driva vidare LSBolagen.com som en självständig enhet. Carsten Juldorf kommer att kvarstå som vd och verksamheten kommer att drivas vidare från Ängelholm.