Nyheter

Norconsult vinner prestigefyllt akustikuppdrag för Gasklocka 2

Norconsults specialistteam för projektering av scenkonstlokaler har vunnit det prestigefyllda uppdraget att projektera akustiken till den internationella gästspelscenen som ska inrymmas i Gasklocka 2 i Stockholm. Scenen, avsedd för musikaler, shower, konserter och tv-sända galor, blir med sina 1800 sittplatser den största i sitt slag i Sverige.

Uppdraget utförs åt Stockholms stads exploateringskontor och innebär ansvar för rums- och byggakustik i hela byggnaden. Utöver scenkonstlokalen finns bland annat en bankettsal med plats för 1000 gäster under gasklockans kupoltak.

– Vi ser fram emot att bidra till att Sverige får en ny scen i världsklass, säger uppdragsledare Fredrik Henn. Vi är mycket stolta över att vinna detta uppdrag i konkurrens med internationell expertis, fortsätter han.

Gasklocka 2, ritad av Ferdinand Boberg, ligger i det gamla gasverksområdet i Norra Djurgårdstaden i Hjorthagen. Området är under omvandling och Stockholms stad planerar för 12 000 nya lägenheter samt kommersiella lokaler motsvarande 30 000 arbetsplatser. Området beräknas vara fullt utbyggt omkring år 2030.