Nyheter

DEWALT lanserar starkaste borrhammaren någonsin

DEWALT är världsledande när det gäller kraftfulla batteridrivna borrhammare. Nu tar man nästa kliv framåt med en batteridriven borrhammare som till och med ärstarkare än de nätanslutna. Nya DCH773 är världens mest slagkraftiga borrhammare!

Utvecklingen av batteridrivna SDS Max borrhammare går extremt fort. Inom loppet av bara något år har DEWALT lanserat flera nya och mycket kraftfulla varianter. Nu är det dags för den mest imponerade modellen någonsin, DCH773 54V XR FLEXVOLT, som är en borrhammare på 10 kg med en slagstyrka på hela 19.4 Joule och med en maximal borrkapacitet på 52 mm i massiv betong.

Det är helt revolutionerande och överskrider kapaciteten hos samtliga nätanslutna SDS Max borrhammare som finns på marknaden. Nu kan man tala om sladdlös frihet på riktigt för alla som arbetar med tunga betongkonstruktioner, avancerade infästningar och stora rivningsjobb. Ett otroligt starkt verktyg som också har en exceptionell hållbarhet som garanterat står pall i de allra tuffaste arbetsmiljöerna.

Nya DCH773 drivs med DEWALTs prisbelönta 54V XR FLEXVOLT-batteri och en effektiv borstlös motor vilket ger en prestanda i toppklass och maximerad körtid. Det är också den första borrhammaren som levereras med ett extra integrerat 54V batteri för att både spara tid och förenkla användningen så att man aldrig behöver stå utan ström. När det gäller säkerhetsaspekten har den nya modellen dessutom utrustats med ännu fler branschledande funktioner för att skydda användaren under arbetet.

Den ingår självklart i Perform & Protect som är DEWALTs växande sortiment med verktyg som uppfyller strikta krav för att leva upp till dagens lagar och regler kring hälsosamma och säkra arbetsmiljöer. Vibrationsexponeringen från DCH773 är till exempel mycket låg (nivån är endast 10,1 m/s2 ) tack vare det integrerade och patenterade AVC-handtaget (Active Vibration Control).

Det finns även ett anti-rotationssystem som upptäcker och reagerar direkt genom att slå av strömmen om man är på väg att tappa kontrollen över verktyget. Extra effektiv och klassledande dammhantering är en annan stor fördel med DCH733 eftersom den är helt kompatibel med den nya generationens dammsugare och dammsystem från DEWALT. Det ger maximalt skydd mot farliga luftburna partiklar när man borrar eller bilar. Lanseringen av DCH773 innebär också att DEWALT nu närmar sig målet att helt kunna ersätta nätanslutna SDS Max borrhammare med batteridrivna.

Nu finns tre olika modeller på 5 kg (40 mm), 8 kg (45 mm) och 10 kg (52 mm) i sortimentet och i år kommer även en variant på 6 kg (45 mm).

Cirkapris för DEWALT 54V XR FLEXVOLT borrhammare, DCH773Y2, med 2 XR FLEXVOLT batterier och laddare är 14 995 kr exkl. moms.

Bilden:
Nya DCH773 har en maximal borrkapacitet på 52 mm i massiv betong och är världens mest slagkraftiga borrhammare.
Bild: DEWALT