Nyheter

Nya aktörer skapar Kungsholmens nästa destination på Fleminggatan 20

– I en tid med rekordlåga vakanser och högt ställda förväntningar lanserar vi Fleminggatan 20 med 12.000 kvadratmeter prime office i attraktivt läge, säger Håkan Klinterhäll på Cushman & Wakefield som fått det exklusiva uthyrningsuppdraget.

Kvarteren i korsningen Fleming / Scheele har redan börjat sin förvandling till att bli en pulserande knutpunkt med nyöppnat SATS, ICA och Systembolag. Nu totalrenoveras Anders Tengboms nybrutalistiska flaggskepp på Fleminggatan 20 till att bli Kungsholmens mest attraktiva kontorshus. Genom etableringen kommer Kungsholmen att knytas ihop med och förlänga Stockholms Central Business District på allvar. Klart för inflyttning hösten 2020.

Urbant, modernt, kaxigt

Fastigheten består av sex kontorsvåningar om vardera 1.700 kvadratmeter som kommer att renoveras till toppstandard enligt alla moderna krav. Därutöver finns lokaler i markplan som kan utvecklas till restaurang, reception och andra publika ytor.

Alessandro Cardinale är grundare och arkitekt på Studio Stockholm:

– Vi drivs av utvecklingen och ser att både byggnaden, parken och platsen har mycket unika och efterfrågade kvaliteter. Med våra högt ställda ambitioner kommer Fleminggatan 20 bli stället att vara på. Det är urbant, modernt och kaxigt, och samtidigt högfunktionellt. En unik möjlighet!

Sveriges första Pocket Park

I bottenplanet planeras för restauranger och annan utåtriktad verksamhet. Framför huset finns en Pocket Park där arkitekturen med grönska, skulpturer, vatten och tegel för tankarna till Louisiana i Danmark. En attraktiv oas för tanke och reflektion mitt i stadens puls. Det är också nära till grönytor och löpspår utmed Klara Sjö.

De nya ägarna förvärvade fastigheten av SEB Trygg Liv i juni 2019.

John Routledge, Partner på NCAP:

– Det här är en oerhört viktig satsning för oss. Tillsammans med våra investerare har vi bred erfarenhet av att renovera och förädla kontorsfastigheter över hela Europa. Vi ser en oerhörd potential i läget, ett ”Extended CBD” med närhet till Centralstationen, Cityterminalen, World Trade Center, Arlanda Express, Waterfront och Stadshuset. Vi ser fram emot genomföra vår affärsplan för Fleminggatan 20 tillsammans med det team vi engagerat för projektet och skapa en produkt av hög kvalitet.

– Produkten, läget och tajmingen är spot on, avslutar Håkan Klinterhäll på Cushman & Wakefield. Det här kommer bli mycket attraktivt i hyresmarknaden.

Sammanfattning:

6 kontorsvåningar om vardera 1.700 kvadratmeter.
Totalt 12.000 kvadratmeter.
Totalrenoverat.
Inflytt hösten 2020.
En ny destination i Kungsholmens mest citynära kvarter.

Teamet:

Lokal ägarrepresentant: NCAP
Förvaltare: Novi Real Estate
Uthyrare: Cushman & Wakefield
Kommersiella arkitekter: Studio Stockholm Arkitektur
Husarkitekter: Equator Stockholm
Projektledare och byggherreombud: RED Management
Avtal: Törngren Magnell
Kommunikationsbyrå: Svensson
Bild: Cushman & Wakefield