Nyheter

Tillfällig fritidsgård öppnar i Huges lokaler

I väntan på den nya fritidsgården och biblioteket i Fleminghallen kommer kommunen tillfälligt att bedriva ungdomsverksamheten i en av Huges lokaler på Röntgenvägen 3. Fritidsgården väntas öppna under de närmaste dagarna.

– Vi har ett nära samarbete med kommunen och har ända sedan det visade sig att ungdomarna står utan fritidsgård försökt hjälpa till att hitta en alternativ lösning, säger Fiona Sherringham-Wilhelmsson, uthyrningschef på Huge.

Skapa mötesplats

Lösningen blir en 330 kvadratmeter stor lokal på Röntgenvägen 3 i Flemingsberg. Lokalen har målats om och under onsdagen den 22 januari får kommunens kultur- och fritidsförvaltning tillgång till lokalen.

– Vi är väldigt glada över att vi så snabbt kunnat bidra till att skapa denna mötesplats – det här är ju vårt uppdrag – att tillgodose kommunens och framför allt Huddingebornas behov, säger Fiona Sherringham-Wilhelmsson.

Tanken är att den tillfälliga fritidsgården ska öppna under den närmaste tiden.

Bilden:
På Röntgenvägen 3 i Flemingsberg kommer den tillfälliga fritidsgården att öppna.
Bild: Huge