Nyheter

Cecilia Holmström rekryteras till ny vd för ÅWL Arkitekter

​Cecilia Holmström har rekryterats som ny vd för ÅWL Arkitekter och ersätter i maj Jacob Haas som efter 13 år valt att kliva av rollen för att jobba vidare med företagets utveckling som senior affärsutvecklare.

— Vi ser i Cecilia en engagerad och driven person som har långt gående tankar kring hur vi och branschen måste utvecklas kring arkitektens framtida roll, affären, digitalisering, och framför allt hållbarhetsfrågor. Något vi vet att våra kunder och medarbetare ser som allt viktigare. I Cecilia har vi funnit en person som kan leda oss i det arbetet och säkerställa att vi fortsätter vara ett relevant arkitektkontor, säger Sara Revström styrelseordförande på ÅWL Arkitekter.

Cecilia kommer närmast från Tengbom där hon genom åren verkat som arkitekt i såväl operativa som strategiska roller inom bostad, stadsutveckling och hållbarhet. Hon har även varit en stark röst i debatten, engagerats i flera nationella och internationella projekt samt i forskning och i HSB Living Lab. Cecilia sitter även som ordförande i Sveriges Arkitekters hållbarhetsråd.

— Jag är väldigt glad och ödmjuk inför uppdraget att som vd få förtroendet att fortsätta utveckla ÅWL tillsammans med kunder och medarbetare. Vårt samhälle och vår bransch står inför stora utmaningar, men också fantastiska möjligheter. Vi står i ett skifte där arkitektföretagen och deras kunder har en avgörande roll att spela. ÅWL har genom sin inkluderande kultur, sitt dedikerade fokus på kunskap och kvalitet och sin långsiktighet vad gäller både människor och affärer en fantastiskt bra grund att stå på för att vara en förebild i en sådan omställning, säger Cecilia Holmström.

ÅWL Arkitekter har idag cirka hundra anställda på kontor i Stockholm och Norrköping.

Bilden:
Cecilia Holmström blir ny vd på ÅWL Arkitekter.
Bild: ÅWL Arkitekter