Nyheter

Wester+Elsner arkitekter växer med sju

Uppdragen fortsätter att växa till sig hos Wester+Elsner arkitekter.
​Det gör att företaget förstärker med flera nya kollegor till sina två kontor.

​– Vi ställer höga krav på våra medarbetare och därför är vi glada att vi lyckats knyta dessa talanger till oss, säger Anna Du Rietz, kontorschef.

Företaget anställer arkitekterna Olle Söderström och Madalina Gherghina i Stockholm och Louise Franzén i Göteborg. Sedan i höstas arbetar också Lovisa Orebrand och Filippa Wang Gurt på Stockholmskontoret, som en del av sina respektive utbildningar.

Dessutom tillträder Therese From som interim ekonomichef och Eva Johansson som arkitekt på konsultbasis. Det innebär många rekryteringar på kort tid.

– Driv och talang är avgörande när vi rekryterar och givetvis också att personen verkligen vill utvecklas tillsammans med oss. Med våra nytillskott har vi träffat helt rätt, säger Anna Du Rietz.

Senast anställd är Olle Söderström, nyutexaminerad arkitekt som under sin utbildning fokuserat på stadsbyggnad och praktiserat hos Wester+Elsner. Innan dess har han hunnit med en karriär som dansare.

– Wester+Elsner har många projekt i publika miljöer och centrumområden vilket är roligt och spännande. Jag vill bidra till en varierad stad med god service, ett brett utbud av kultur och nöjen, bra bostäder och trevliga livsmiljöer, säger han.

​Några av företagets aktuella projekt är ​expansionen av Liljeholmstorget, ​stadsutvecklingen i Kiruna och ​NCC:s mobilitetshus i Järva Krog. Under de kommande åren förväntas ​Göteborgskontoret växa till dubbla storleken och flera intressanta stadsbyggnadsprojekt är på gång i Västsverige.

Wester+Elsner arkitekter har över åren vuxit i en stabil takt.

– Det är vi förstås väldigt glada för. Jag tror det beror på att vi bottnar i en gedigen kunskap om publika kommersiella miljöer, men också att vi hela tiden strävar efter att utveckla oss och projekten tillsammans med våra beställare, säger Anna Du Rietz.

Bilden:
Flera nya ansikten hos Wester+Elsner arkitekter: Therese From, Lovisa Orebrand, Eva Johansson, Olle Söderström, Louise Franzén, Madalina Gherghina och Filippa Wang Gurt.
Bild: Wester+Elsner