Nyheter

Podden Hela kedjan har fokus på samhällsbyggnad

Hela kedjan är en podcast där Nima Assadi varje vecka bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad. Podden startades i november 2018 och i dagsläget finns det 58 avsnitt publicerade som går att hitta via www.hela-kedjan.se samt poddappar som Itunes, Acast, Spotify, m.fl.

Parisavtal, koldioxidutsläpp, global uppvärmning, tvågradersmål, klimatförändring och förmodligen några till. Vad dessa begrepp har gemensamt är att alla används dagligen i klimatdebatten.

Klimatfrågan är en av vår tids allra största utmaningar men det är inte alltid helt lätt att hänga med i nyhetsrapporteringen.

Snarlika ord som har helt olika innebörd, argument som inte är helt enkla att faktakolla, konsekvenser av olika scenarion, uppenbara fakenews – eller är det verkligen uppenbart för det kan ju kanske vara sant?

En del av er känner säkert igen er.

Pär Holmgren (Europaparlamentariker för Miljöpartiet) är både extremt kunnig och väl insatt i klimatfrågan och som ni kommer märka i avsnittet så är han även fantastiskt bra på att berätta och förklara.

Förra veckans avsnitt gästades av Martin Erlandsson på IVL Svenska Miljöinstitutet. Martin hjälper oss navigera bland begrepp såsom klimatdeklaration, klimatkompensation, miljöcertifiering, m.fl.

I podden kommer man även in på vad en livscykelanalys innebär och hur den är uppbyggd.

Gör man likadant runt om i Sverige och i världen? Hur kommer man fram till rätt indata? Vilken påverkan kan detta få på byggmetoder, material och koldioxidutsläpp?

– Vi kommer även in på vad en livscykelanalys innebär och hur den är uppbyggd. Vi pratar bl.a. om man gör likadant runt om i Sverige och i världen, hur man kommer fram till rätt indata, vilken påverkan detta kan få på byggmetoder, material och koldioxidutsläpp, m.m, säger grundaren Nima Assadi.

Lyssna via Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/hela-kedjan/id1441796171?mt=2

Lyssna via Spotify: https://open.spotify.com/show/5lkJD1GOPv3U75a9vfB307?si=XlncQ1gDTr6DBZsDOA9HhQ

Lyssna via Acast: https://www.acast.com/helakedjan

Bilden:
Från vänster:
Nima Assadi och Pär Holmgren.