Nyheter

Gatun Arkitekter inredde Fastpartners nya huvudkontor i Upplands Väsby

Fastpartners nya regionkontor ligger i Upplands Väsby och är byggt för tjugo till trettio medarbetare. Fastighetsbolaget ville ha en nutida och inspirerande miljö. Gatun Arkitekter fick uppdraget att skapa en arbetsyta som både kunde skapa fokus men ändå vara otvungen och välkomnande.

När besökaren kliver in i det nya kontoret hamnar man mitt i verksamhetens hjärta. Detta är en stor öppen yta som lämpar sig lika väl för interna som externa möten. Här finns det nya pentryköket som erbjuder plats för den som behöver en paus eller något att äta. Det är svårt att missa den stora väggmålningen av den svenske graffitikonstnären Daniel Diaz, inspirerad av Fastpartners verksamhet.

Ett flertal så kallade ”touch-down-platser” erbjuds den som spontant vill slå sig ned med en kaffe och sin dator, medan det centralt placerade pingisbordet finns för den som vill aktivera sig med kollegorna.

– Vi har haft ett nära samarbete och jag har varit noggrann med att förstå Fastpartners kultur för att skapa en trivsam arbetsplats som vi nu är väldigt stolta över, säger inredningsarkitekt Pyret Paulander från Gatun Arkitekter.

Den öppna lediga miljön transformeras när man kommer längre in i lokalerna till en lokal för permanenta arbetsplatser. Här jobbar man i ett semiöppet kontorslandskap med traditionella mötesrum.