Nyheter

Bostadsrättsföreningar som förlorar hyresintäkter – bättre affär att göra om lokaler till bostäder

Många bostadsrättsföreningar i Stockholm med butiks- och restauranglokaler förlorar stora hyresintäkter under coronakrisen, skriver SvD Näringsliv.

I en enkät från Fastighetsägarna svarar 30 procent av styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar att man lidit ekonomisk skada under krisen. Framför allt rör det föreningar vid populära restaurangstråk i Stockholms innerstad.

Enligt Fredrik Johansson, affärsområdesansvarig på sajten allabrf.se, står var femte förening med lokaler inför en avgiftshöjning för att kompensera för hyresbortfallet. På sikt riskerar lokalerna att försvinna, säger han till tidningen.

– Om det blir svårt att hitta bra lokalhyresgäster, kan det ibland vara en bättre affär att bygga om lokalerna till bostäder.