Nyheter

Telge Bostäder bygger trygghetsboende för 70+

Om allt går enligt plan sätter Telge Bostäder första spadtaget i marken under juni i år för Gullpudran, ett trygghetsboende med totalt 24 nya lägenheter i Mariekäll i Södertälje.

De hus som byggs kommer att vara anpassade för hyresgäster som är 70 år eller äldre, ett så kallat trygghetsboende med gemensamhetslokaler och tillgänglighetsanpassade lägenheter. Bolaget för också dialog med kommunen kring möjlighet att ha personal på plats i huset, en så kallad trygghetsvärd. Personalen skulle då arbeta i kommunens regi.

– Trygghetsboende är ett nytt koncept för oss på Telge Bostäder men finns på många platser i landet, berättar Anders Binett, projektledare Telge Bostäder.

– Gemensamhetsutrymmen är utrustade med kök så de boende har möjlighet att laga mat eller baka tillsammans. En annan lokal kan med fördel användas för samvaro, hobbys och rekreation.

Gullpudran, som ska vara rökfria hus, blir två huskroppar med tre våningar, en gård och parkeringsplatser. Det ska också byggas ett miljösoprum i anslutning till husen. Byggtiden är kort i byggmått räknat, max ett år enligt bolagets beräkningar.

– Det känns väldigt roligt att vi kan komma igång med detta projekt på riktigt nu, säger Anders. Förutom att vi har en lång bostadskö vet vi att efterfrågan på de lägenheter vi idag har märkta som seniorboende är stor. Det här konceptet blir än mer anpassat för vår äldre målgrupp.

Inflytt beräknas till sommaren 2021.

Lägenhetsindelning

Totalt 24st lägenheter

1 rok: ca 25 m2, 5 st.

2 rok: ca 55 m2, 11 st.

3 rok: ca 62 m2, 8 st.