Nyheter

Ny co-working arena för hantverkare i Nacka

Mensätra Fastighets AB tar ytterligare ett steg in i fastighetsbranschen och bygger nya lokaler för verksamhetsytor och kontor i Saltsjö-Boo. Lokalerna kommer att användas av hantverkare och entreprenörer i Nacka som vill driva sin verksamhet och skapa långsiktig gemenskap.

– Vi har sett ett stort behov av mindre verksamhetslokaler i Nacka och ser fram emot att sätta igång arbetet, säger Ole Gustafsson, vd på Mensätra Fastighets AB.

Sedan tidigare har Mensätra Fastighets AB ett antal anläggningar för logistik, distribution och verksamhetslokaler i Nacka och på Värmdö. Det nya projektet, som ligger i Kvarteret 1:80 utmed Värmdövägen med goda kommunikationer, har godkänt bygglov och är redo att börja byggas. De 20 verksamhetslokalerna har en yta på cirka 50 kvadratmeter vardera, högt i tak och varsin garageport. Till varje lokal finns även plats för kontor på ovanvåningen, där det finns möjlighet till omklädningsrum och gemensamma utrymmen för måltider och fika.

– Att bygga kombinerade verksamhetsytor och kontor är ett innovativt steg för oss. Lokaler som dessa är ovanligt, trots att många hantverkare har behov av fräscha kontor i anslutning till verksamheten. Genom denna co-working arena hoppas vi skapa gemenskap och en möjlighet till nätverkande, säger Ole Gustafsson.

Hållbarhet i åtanke

Med fokus på långsiktighet för både hyresgäster och miljön är det viktigt för Mensätra Fastighets AB att bygga hållbart. Fastigheten kommer bland annat att ha ett sedumtak och byggas med naturmaterial. Dessutom kommer förnybara energikällor som solceller och bergvärme att användas för att driva fastigheten.

– Genom detta drar vi vårt strå till stacken för att minimera utsläppen. Vi har sedan tidigare solceller på taken och bergvärme installerat på våra andra anläggningar och tänker hållbarhet i allt vi gör, säger Ole Gustafsson.

Flyttar själva in

Familjeföretaget är sprunget ur byggbranschen vilket gör att Ole Gustafsson ser stora möjligheter att kunna hjälpa hyresgästerna med både utformning och samarbeten. Med lång erfarenhet som sträcker sig ett halvt sekel bakåt besitter Mensätra Fastighets AB mycket kunskap och ett stort nätverk. De egna verksamhets- och kontorslokalerna kommer att flyttas till den nya fastigheten när den står klar och de öppnar nu upp för potentiella hyresgäster att anmäla intresse.

– Det är jättespännande att sätta igång med detta projekt. Det känns utvecklande och vi är mycket stolta över att bidra med något positivt för hantverkare och entreprenörer i området. Vi ser fram emot att få in intresseanmälningar från företag som vill bli våra nya grannar, avslutar Ole Gustafsson.