Nyheter

S:t Eriks nya Ögonsjukhus klart

Med tre månader kvar till flytt, är S:t Eriks blivande nya lokaler snart helt färdigställda. Nu inleds aktiveringen av det nya ögonsjukhuset, då lokalerna ska inredas, teknik installeras och förråd fyllas upp. Därefter ska allt slutstädas inför inflyttningen i september.

S:t Eriks projektledare Evan Al-Saleem berättar att allt är noggrant planerat. Aktiveringen är en intensiv period, då mängder av inleveranser, installationer och tester ska genomföras på kort tid. Många aktiviteter som ska utföras av flera olika aktörer ställer höga krav på samordning.

– Vi har över 600 olika aktiviteter inplanerade under sommaren, och står i daglig kontakt med alla parter som göra sina olika delar. God samordning är nyckeln till att allt ska flyta på enligt plan, säger Evan Al-Saleem.

S:t Eriks Ögonsjukhus kommer att flytta cirka en tredjedel av befintliga möbler. Funktionella möbler som uppfyller dagens hårda krav på hygien ska återanvändas. Övrig inredning måste köpas in, och det är dessa möbler som ska börja fylla lokalerna under sommaren. Den nya medicintekniska utrustningen ska också installeras under aktiveringsperioden.

Alla dessa förberedelser kräver stora arbetsinsatser under hela sommaren. Evan Al-Saleem vill framhålla att en sjukhusflytt är ett stort grupparbete med hundratals personer involverade – allt från byggarbetare och ingenjörer, till vårdpersonal och vaktmästare.

– Tillsammans med sakkunniga medarbetare, med lång erfarenhet av arbete i vården, kan vi forma ett nytt S:t Eriks Ögonsjukhus för våra patienter, avslutar Evan Al-Saleem.