Nyheter

ONE HUNDRED RESTROOMS expanderar i Stockholm

Liljeholmstorget Galleria slog den 9:e juli officiellt upp portarna till en ny toalettanläggning. Det är ett helt ny lösning för offentliga toaletter, som främjar hälsa och välbefinnande och som lever upp till allmänhetens nya krav på de högsta hygienstandarderna. För det nederländska företaget One Hundred restrooms är det här andra gången man etablerar sig i Stockholm efter att med framgång ha introducerat konceptet i Gallerian för ett år sedan.

Den nya standarden för offentliga toaletter

One Hundred restrooms erbjuder besökarna tjänster för att ”slappna av, fräscha upp, ladda om” som omvandlar toalettbesöket från ett nödvändigt ont till en upplyftande minipaus, där man aldrig behöver oroa sig för hygienen.

Anläggningen omfattar ett flertal nya funktioner utöver designen, upplevelsen och renligheten. Här finns den allra senaste tekniken, en avdelning för hälsokontroller, en vattenstation och motivationsspeglar som främjar besökarnas goda hygienvanor. Allt designat och utrustat med en hög grad av hygien, miljömedvetande och innovation.

– I dag är det viktigare än någonsin att känna sig trygg med hygienen på offentliga platser. Hygien och hälsa går trots allt hand i hand. Vårt innovativa och datadrivna arbetssätt garanterar att vi har kontroll och alltid ligger i framkant. För att skapa medvetenhet om personlig hygien har vi lanserat filmer online med spegelkonversationer i samband med öppningsdagen, eftersom positiv förändring alltid börjar hos individen, säger Marielle Romeijn, grundare och Chief Brand Officer.

Företaget har bland annat inlett ett samarbete med Essitys varumärke Tork för att säkerställa att viktiga konsumentinsikter och de senaste hygieninnovationerna ryms i den nya toalettupplevelsen.

– De här högklassiga anläggningarna förbättrar möjligheterna till god handhygien. Handtvätt är viktigare än någonsin för att förhindra spridningen av infektioner och till och med för att rädda liv, säger Joséphine Edwall-Björklund, kommunikationsdirektör på Essity.

Anläggningen är belägen i Liljeholmstorget Galleria, ett av Stockholms mest populära köpcentrum, lägligt placerat vid en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik och med ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger.

– Det här är en modern toalettlösning av högsta standard och en verklig förbättring av servicen i gallerian. Det känns bra att vi kan erbjuda en mikropaus från den hektiska vardagen i en harmonisk miljö, säger Sandra Perslund, centrumchef på Citycon.

Ambition att förnya de offentliga toaletterna världen över

Det nederländska bolagets globala ambitioner fokuserar på platser med mycket trafik, såsom shoppingcenter, transportnav och bensinstationer. Bolaget är nu redo för en lansering på hela den europeiska marknaden tillsammans med ledande företag inom de olika segmenten.