Nyheter

Ny podcast om stadsutveckling

I början på juli  lanserade Stadsutvecklarna i Värtahamnen en ny podcast: Stadsutvecklarna.

En podcast om stadsutveckling och Stockholms nya stadsdel Värtahamnen. Första avsnittet handlar om arkitektur och programledaren Kristina Alvendal gästas av Riksarkitekten Helena Bjarnegård samt stjärnarkitekten Gert Wingårdh.

Stadsutvecklarna i Värtahamnen startar en ny podcast. Podcasten programleds av Kristina Alvendal och kommer att samla kunniga och framtidsspanande gäster för att prata stadsutveckling utifrån olika perspektiv.

– Det finns en stor nyfikenhet för stadsutveckling och hur man planerar när nytt möter gammalt. Men också hur man får ihop en attraktiv helhet och en ny årsring i vår stad, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– Det är den första stadsdelspodcasten i sitt slag. Här får lyssnaren en inblick i Värtahamnens spännande historia, men kanske framförallt i den förändring som kommer att prägla platsen under flera år då stadsdelen förändras till en plats där öppenhet, busighet, citypuls och vattnet kommer att vara centralt, avslutar Kristina Alvendal

I premiäravsnittet behandlas arkitekturens roll i stadsutvecklingen och hur arkitekturen kan hjälpa till att lösa samhällsutmaningar vi står inför. Medverkar gör Riksarkitekten Helena Bjarnegård och femfaldige vinnaren av Kasper Salin-priset Gert Wingård.

Podcasten finns på följande länk:

https://stadsutvecklarna.libsyn.com/