Nyheter

Ny skyddsskoserie från modevärlden

Även om skönhet kommer inifrån bör även det yttre få ta plats. Med linjer och estetik hämtat direkt från modevärlden har den svenska designern Jesper Börjesson varit med att skapa en helt ny skyddsskoserie tillsammans med skomakarna Arbesko. Skyddsskorna riktar sig till hårt arbetande hantverkare och har förpackats i en sportig sneakersstil.

Jesper Börjesson är uppvuxen i Varberg och har 25 års erfarenhet som sko- och kläddesigner. Han är utbildad vid Saint Martins i London och har tidigare jobbat med kända varumärken som Arket och Reebok. Hans designfilosofi är: ”formen ska följa funktionen med en unik estetik som härleder till varumärkets identitet och DNA”.

För första gången har Jesper designat skyddsskor och det tillsammans med skyddsskotillverkaren Arbesko från Kumla, Sverige. Ett unikt samarbete där två olika världar möts för att skapa framtidens skyddsskor.

Från mode till skyddsskor

– Jag har alltid varit intresserad av funktion, och mycket av skapandet i modevärlden utgår från just funktion. Under åren har jag samlat på mig kläder och skor från arbetskläder och militären. Det är fantastiska referenser med tanke på att de skapats för ett tydligt syfte och allt som finns på produkten är där av en anledning. Kombinationen av min bakgrund i skobranschen, intresset för funktionalitet och nyfikenhet gjorde att samarbetet med Arbesko kändes naturligt från första början, förklarar Jesper Börjesson.

Skyddsskorna är utrustade med en högteknologisk sula från den ledande däcktillverkaren Michelin – ”Soles by Michelin”.

– Uppdraget från Arbesko var att arbeta fram en säker, hållbar och funktionell skyddssko av högsta kvalitet som användaren stolt kan bära även utanför arbetsplatsen. Hela processen var otroligt spännande. När vi skapade skorna blandade vi industriell arkitektur – enkla, rena linjer – med Michelins kunskap om suveränt grepp på vägen och Arbeskos erfarenhet som skomakare. Mycket handlade också om materialval – att välja rätt utifrån användningsområde och det skydd användaren behöver, förklarar Jesper.