Nyheter

Dalux nyanställer i Stockholm

Året efter att Dalux öppnade sitt kontor i Stockholm är det dags för nyanställningar. Mjukvaruföretaget märker stor efterfrågan på sin BIM-baserade programvara för bygg- och fastighetsförvaltningsbranscherna.

– Jämfört med mars 2019 när vi öppnade kontoret i Stockholm har vi fyrdubblat vår omsättning i Sverige, och inte minst därför är det väldigt positivt att vi nu kan tillsätta en av flera lediga tjänster, säger Sören Westerberg, regionchef för Dalux i Stockholm och fortsätter:

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Bahram Maz som vår nya VDC-manager i Sverige. Bahram kommer spela en väldigt viktig roll i dialogen med våra svenska kunder så att vi säkerställer att vår mjukvara även i fortsättningen lever upp till de höga krav som ställs.

Bahram Maz är BIM-ingenjör och kommer senast från Ramirent där han varit verksam som team leader för företagets BIM-avdelning.

– Jag ser mycket emot att komma in i rollen, säger Bahram Maz, Dalux är en av marknadens mest nytänkande aktörer vad gäller BIM-baserad mjukvara och jag ser fram emot att hjälpa Sveriges bygg- och fastighetsföretag med att ta nästa steg i digitaliseringsarbetet.

Totalt har Dalux de senast tre åren ökat antalet anställda från 20 till 130 och tillväxten i omsättning har i samma period varje år varit runt 80%.

– Dalux är såklart inte ensam om att ha hög tillväxt i omsättning men vi är stolta över att det sker med egna, intjänade pengar. Det är endast möjligt därför att vi varje dag levererar högt värde för de som använder våra lösningar, säger Sören Westerberg.

Dalux är i Sverige bland annat känd for sin app Dalux Field som används av byggbranschen exempelvis för BIM-baserad kvalitetssäkring, arbetsmiljöarbete och besiktningar på mer än 1200 byggprojekt i Sverige. Dessutom har Danmarks mest använda fastighetsförvaltningssystem, DaluxFM, nu även introducerats i Sverige. Dalux har kontor i Stockholm, Malmö samt övriga Norden och Europa. Huvudkontoret är i Köpenhamn.