Nyheter

Ny operativ chef på ZÜBLIN Scandinavia AB

Gustav Oscarsson blir ny operativ chef på ZÜBLIN Scandinavia AB. Han kommer närmast från rollen som VD på Bro & Väg Mälardalen AB.

 Gustav Oscarsson har arbetat inom byggbranschen i över 20 år. Han kommer närmast från Bro & Väg Mälardalen AB där han har haft rollen som VD. Han har tidigare även arbetat som regionchef på Svevia AB och haft flera roller hos STRABAG-koncernen i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst under 2021.

– Gustav Oscarsson blir en nyckelspelare i vårt redan starka team. Jag är väldigt glad över att få hälsa honom välkommen till företaget, säger Christoph Haidenthaller, VD för ZÜBLIN Scandinavia.

– Jag är glad och tacksam över att få förtroendet att vara med och forma framtiden för ZÜBLIN. Det känns mycket inspirerande att i denna nya roll, och tillsammans med alla medarbetare, skapa de rätta förutsättningarna för god lönsamhet i våra projekt, säger Gustav Oscarsson.

ZÜBLIN Scandinavia har varit med och byggt flera miljardprojekt i Sverige, som Marieholmstunneln i Göteborg och Söderströmstunneln i centrala Stockholm. Rekryteringen av Gustav Oscarsson sker som ett led i företagets regionalisering, där man, i tillägg till den nuvarande projektportföljen, även ska fokusera på lokala marknader i regionerna Göteborg, Stockholm och Sundsvall.

Foto: ZÜBLIN Scandinavia