Nyheter

Årets vinnare av Svenska Ljuspriset: Microsofts nya kontor i Stockholms city

Microsofts nya kontor i Stockholm city är årets vinnare av Svenska Ljuspriset. Ljusdesignteamet har här lyckats skapa en visuell upplevelse och en dynamisk, stimulerande ljusmiljö av sällan skådat slag. Priset delades ut den 9 september på Cirkus i Stockholm och i en tuff konkurrens fick ytterligare två projekt, Uplands Enskilda Bank i Uppsala samt Västerbron i Stockholm ett hedersomnämnande.

Vinnarprojektet, Microsofts nya Stockholmskontor, är en kreativ och öppen plats som stöder företagets aktivitetsbaserade arbetssätt Det Nya Arbetslivet. Inspiration till inrednings-konceptet At home in Stockholm har hämtats ur de skandinaviska årstiderna, för att skapa en föränderlighet genom lokalerna. Människan och naturen står i centrum  och fokus ligger på en en varierad och hälsosam upplevelse både vad gäller funktion, ljussättning, färger och material.

Ljusdesignteamet har skapat en stimulerande ljusmiljö på ett djärvt och nytänkande sätt. Enligt juryn är slutresultatet så imponerande att det mynnar ut i en innovativ och stilbildande modell som banar väg för framtidens arbetsplatser.

Sofie Bamberg och Anna Ekberg från Paloma Design Studio är med och kammar hem det årliga prestigepriset redan för andra gången. Så sent som för två år sedan vann de Svenska Ljuspriset för sin ljussättning av stjärnkrogen Restaurant Frantzén i Stockholm.

JURYMOTIVERINGEN:

”Projektet har förverkligats genom en gemensam tydlig vision som bygger på samverkan och inkluderande helhetssyn. Med ingående förståelse för visuell upplevelse skapas en stimulerande ljusmiljö som erbjuder dynamisk balans mellan ljus och mörker. Här presenteras modiga lösningar som tyder på gedigen kunskap och omsorg om samspelet mellan ljus, färg och material.

Med ett brinnande engagemang och självförtroende har designteamet lyckats involvera, inspirera och motivera till djärv och nytänkande ljusdesign. Resultatet har mynnat ut i en innovativ och stilbildande modell som banar väg för framtidens arbetsplatser.”

MEDVERKANDE – MICROSOFTS KONTOR I STOCKHOLM:

Beställare: Microsoft
Ljusdesign: Paloma Design Studio
Hyresgästens arkitekt/inredningsarkitekt: MER arkitekter
Elkonsult: Tjuren
Elentreprenör: K4