Nyheter

Ny svensk innovation: Presenningsklämma med patenterad konstruktion

De här svensktillverkade klämmorna låter dig enkelt fixera och förstärka fastsurrningen av en presenning. Klämman fästs på kanten av presenningen och har en patenterad konstruktion som gör att den kniper åt hårdare ju mer den belastas.

Presenningsklämman fungerar på många olika material och fungerar utmärkt för att exempelvis täcka bilar och båtar, för bygg- och trädgårdsarbeten eller för camping. Klämman är även utmärkt räddare för presenningar där öljetterna slitits sönder.

Klämmans unika konstruktion gör att ju mer den utsätts för spänningar, ju hårdare drar klämman ihop sig och den räfflade delen nyper fast sig i presenningen så att den inte kan slita sig. När presenningen inte längre behövs, kan klämman enkelt lossas, flyttas och återanvändas på en annan presenning.

Presenningsklämman finns i två storlekar; mini som håller för upp till 45 kg, och midi som håller upp till 100 kg. Klämman är tillverkad av glasfiberförstärkt nylon och produceras i Sverige.

Läs mer om Presenningsklämma på SmartaSaker:

https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/presenningsklamma.html