Nyheter

Nya XGT®-kombihammaren – anpassad för morgondagens uppgifter

Makitas nya 40V Max XGT®-kombihammare HR002G ger tillräckligt med kraft för tunga arbeten – anpassad för dagens och morgondagens jobb. Arbeta bekvämt med upp till 5 000 slag/minut tack vare smarta funktioner och tekniker, exempelvis snabbchucken och AVT (Anti-Vibration Technology).

Gediget alternativ för tunga jobb

HR002G är ett sladdlöst svar för krävande jobb. Växla mellan 3 lägen med den lättåtkomliga brytaren: enbart rotation, rotation med slag och enbart slag. Den kolborstfria motorn och den nya XGT®-tekniken gör maskinen till ett gediget alternativ för tunga jobb. Maskinen avger upp till 5 000 slag per minut (BPM) och har ett obelastat varvtal på upp till 980 varv/min.

Omgjord balans och bekväma funktioner

Maskinen har balanserats om och tyngdpunkten ligger nu så nära handtaget som möjligt. Det är också lätt att ansluta maskinen till dammsugartillsatsen DX14. En snabbchuck och ett djupstopp ger konsekventa borresultat.

Smart teknik för säkerhet och hållbarhet

Tillsammans med den nya XGT®-tekniken, som gör maskinen hållbarare och smartare, har HR002G fler tekniska fördelar. AVT (Anti-Vibration Technology) minskar vibrationerna till 7,0 m/s² och gör arbetet mindre ansträngande för användaren. Säkerheten höjs ytterligare med AFT (Active Feedback sensing Technology) som stänger av motorn om bitsrotationen plötsligt blockeras. AWS (Auto-start Wireless System) ansluter maskinen via Bluetooth till en dammsugare.

– Den är ett måste för alla entreprenörer i medelstora eller stora projekt. Verktygets vikt och vibrationsnivåerna är klassledande. Tillsammans med Nemesis2-borren med 4 skär går arbetet säkert och snabbt, säger produktchef  Magnus Eklund.

Egenskaper:

Kolborsfri motor

Slagenergi: 2,8 J

Kapacitet: Betong/stål/trä/hålsåg/diamanthålsåg (torr): 28/13/32/54/65 mm

Slag per minut (BPM): 0–5 000

Varvtal obelastad (RPM): 0–980

Mått (L x B x H) med BL4040: 389 x 121 x 232 mm

Nettovikt: 4,1 kg