Nyheter

Nytt podcast-avsnitt från Stadsutvecklarna ute

Idag släpps det andra avsnittet av Stadsutvecklarna i Värtahamnens nya podcast. Avsnittet handlar om trafik och stadsplanering och programledaren Kristina Alvendal gästas av Kristoffer Tamsons (M), Trafikregionråd i Stockholm, David Mothander, Public policy-ansvarig i Norden hos företaget Bolt och Anna Pernestål, KTH-forskaren med trafikfrågor som sitt specialintresse.

Stadsutvecklarna i Värtahamnens nya podcast Stadsutvecklarna hade premiär i somras. Podcasten samlar kunniga och framtidsspanande gäster för att prata stadsutveckling utifrån olika perspektiv.

– Vi är oerhört glada över att kunna följa upp sommarens uppskattade premiäravsnitt med ännu en intressant diskussion om stadsutveckling. Denna gång på temat trafik och mobilitet, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– I podcasten får lyssnaren en inblick i Värtahamnens spännande historia, men kanske framförallt i den förändring som kommer att prägla platsen under flera år då stadsdelen förändras till en plats där öppenhet, busighet, citypuls och vattnet kommer att vara centralt, avslutar Kristina Alvendal.

Medverkar i det nya avsnittet gör Kristoffer Tamsons (M), Trafikregionråd i Stockholm, David Mothander, Public policy-ansvarig i Norden hos företaget Bolt och Anna Pernestål, forskare på KTH med trafikfrågor som sitt specialintresse.

I avsnittet förklarar bland annat Anna Pernestål hur stadsutvecklare måste ”våga planera för framtiden” och Kristoffer Tamsons berättar varför ”resor och rörelser har ett egenvärde”.

Podcasten finns där poddar finns eller på följande länk:

https://stadsutvecklarna.libsyn.com/