Nyheter

Säljstart i Bålsta: Radhus från Boklok

Måndagen den 21 september startar försäljningen av 16 radhus från BoKlok i centrala Bålsta. Byggstart är planerad till november 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021/2022. 

I Bålsta ska BoKlok bygga 16 radhus i bostadsrättsform, alla 117 kvm fördelat på 5 rum och två plan. Husen har egen trädgård och plats för upp till två bilar på uppfarten. Boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 10 600 kronor per månad.

– Vi sätter våra priser så att människor med vanliga inkomster ska ha råd att köpa. Vi har byggt bostäder här i Bålsta tidigare och de har varit populära, så det känns kul att nu kunna erbjuda ännu fler hem till bra pris. Vi bygger våra hus inomhus i fabrik och kan använda smarta processer gång på gång. Det gör att vi kan hålla priserna nere och husen behöver inte kosta skjortan, säger Juha Norgård, byggledare på BoKlok.

De nya radhusen kommer att fördelas genom en offentlig turordningsdragning, som med anledning av Coronavirus gjorts onlinebaserad. Intresseanmälan för projektet är öppen för alla, och görs via BoKloks hemsida. De som anmält intresse kommer sedan att få möjlighet att deltaga vid turordningsdragningen som sker via en livesändning på webben. Turordningsdragningen bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Tillvägagångssättet ger alla samma chans och budgivning utesluts helt i köpprocessen.

– Vi tycker att det här är det mest rättvisa sättet att sälja bostäder på. Utan budgivning och med fasta priser vet man alltid vad det kommer att kosta, och man får välja sin bostad i lugn och ro. I vanliga fall möts våra kunder vid våra evenemang. Nu kör vi onlineevenemang istället, men principen är densamma, säger Juha Norgård.

Det nya området kommer att heta BoKlok Hörnan och har både skola/förskola, mataffär och idrottshallar i närområdet. Bålsta centrum, med ett brett utbud av butiker & restauranger samt övrig service, är endast 1 km bort. Pendeltågsstation, för resor till Stockholm, Enköping och Västerås, ligger ca 1,5 kilometer från det nya kvarteret.