Nyheter

Sveriges största ICA Maxi byggs i Bromma

ICA Maxi i Bromma får en klimatneutral kylanläggning som sträcker sig över tre våningsplan på över 10 000 kvm.

Byggprojektet Hangar 5 i Bromma, går snabbt framåt. Den nya ICA Maxi som byggs kommer bli en av de största handelsplatserna i Sverige med över 10 000 kvm i tre plan. På nedre planet kommer det finnas apotek och utlämning av produkter från online-beställning, mellanplanet består av butiken och övre planet blir en förbutik.

För Labkyls del pågår just nu rördragning. I mitten av oktober levereras CO2-aggregatet och en månad senare anländer mellan åtta till tio långtradare med uppemot 140 kyl- och frysenheter för installation.

Till det tillkommer byggnation av nio kylrum och tre frysrum.

Driftssättning med sluttester startar vid årsskiftet och butiken beräknas öppna på vårkanten.

– Det här är ett stort, men också väldigt inspirerande uppdrag.Klimatsmart och energieffektivt från början till slut. En kylanläggning med klimatneutral teknik och full värmeåtervinning. säger Jan Lindfors, projektledare på Labkyl