Nyheter

NCC bygger i nya stadsdelen Vega i Haninge

NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter AB bygga 124 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 165 MSEK.

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av tre huskroppar, kvarter Zenit, Nadir och Horisont, med totalt 124 lägenheter, varav 82 bostadsrätter och 42 hyresrätter.

Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-4 rum och samtliga har egen balkong eller uteplats. Husen kommer att byggas intill en kommande park och området har även närhet till natur, service och kommunikationer.

Stena Fastigheter har även haft tydliga krav på social hållbarhet i projektet.

– Sedan 20 år tillbaka har vi arbetat med social hållbarhet genom vårt arbetssätt relationsförvaltning. Det känns väldigt kul att vi nu får med oss detta arbetssätt i våra upphandlingar vid nyproduktion så att vi tillsammans med våra entreprenörer kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

– Till exempel kommer gemensamma värderingsworkshops att anordnas för alla som arbetar i projektet. Vi planerar även ett samarbete med en gymnasieskola där de kommer få möjligheten att använda byggnationen av kvarteren som ett läromedel i undervisningen, säger Cathrine Velin, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

Byggstart sker omgående och första inflyttning påbörjas i juni 2022. Affären uppgår till cirka 165 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

Illustration: Stena Fastigheter