Nyheter

Ny VD för Sveafastigheter Bostad Group

Sveafastigheter har sedan 2003 arbetat med större stadsutvecklingsprojekt. De senaste fem åren har Sveafastigheter byggt upp en portfölj med över 1 000 hyreslägenheter i förvaltning och mer än femtusen byggrätter för bostäder och vård- och omsorgsboende.

Bolaget har idag åtta affärsområden med verksamhet inom både förvaltning och utveckling av bostäder och samhällsfastigheter i 15 kommuner i Mälardalen och södra Sverige. Sveafastigheter har i dagsläget 800 lägenheter i produktion och kommer starta mer än 1 000 lägenheter per år de kommande åren.

Nu tillträder Viktor Mandel som VD för hela gruppen. Viktor Mandel är delägare och har suttit i bolagets styrelse de senaste fem åren samt varit partner och senior rådgivare på Brunswick Real Estate och Nordanö.

– Sveafastigheter har gjort en fantastisk resa och byggt upp en imponerande hyresrättsportfölj i bra lägen. Samtidigt har företaget lyckats skapa bostäder i framkant, som plusenergihuset Neptun i Västerås och det vackra Florahuset i Stockholm. Sveafastigheter har goda samarbeten med ett flertal kommuner och är en viktig part i stadsutvecklingsarbetet. Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger Viktor Mandel och fortsätter:

– Hyresrätter och samhällsfastigheter är ett tryggt tillgångsslag som samtidigt bidrar till att lösa några av Sveriges stora utmaningar: bostadsbrist, brist på vårdboendeplatser och behovet av nya skolor.

– Viktor har över 15 års erfarenhet av fastighetsbranschen som analytiker och transaktionsrådgivare. Viktor har i styrelsearbetet visat på en exceptionellt god analytisk förmåga och riskbedömningskompetens med djup marknadskunskap i ett långsiktigt perspektiv. Med Viktor som Vd kommer Sveafastigheter Group att ta ytterligare steg som ett av de mest innovativa och samtidigt trygga fastighetsbolagen i Sverige, säger Willem De Geer, styrelseordförande i Sveafastigheter Bostad Group AB.