Nyheter

Pågående upphandling: Stockholmshems anställda ska få förtur i vårdkön

”Ta ert samhällsansvar och avbryt upphandlingen”, skriver forskaren John Lapidus, Forskare ekonomisk historia vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitetExpressen idag:

Stockholmshem är ett kommunägt bostadsbolag med 340 anställda och 55 000 hyresgäster i huvudstaden. I styrelsen finns representanter för riksdagspartier och fackförbund. Nu har man satt igång en upphandling för de anställda där de ska få ”tillgång till ett nationellt nätverk av privata sjukhus”:

”Eller? Det visar sig nu att de anställda på Stockholmshem inte har några större problem med att gå före i köer. Enligt kravspecifikationen i en pågående upphandling kräver nämligen bolaget att de anställda får tillgång till ”ett nationellt nätverk av privata sjukhus”, en särskild ”sjukvårdsrådgivning bemannad med legitimerade sjuksköterskor” och en särskild ”vårdplanering bemannad av legitimerade sjuksköterskor”.   

”Vad anser Stockholmshems styrelseledamöter om att de anställda ska ha förtur till vården? Vad säger till exempel Vänsterpartiets Arvand Mirsafian, Miljöpartiets Sara Pettigrew och Socialdemokraternas Karin Gustafsson (vice ordförande) och Jimmy Lindgren? Och vad tycker LO:s representant Börje L Eriksson och TCO:s representant Kristin Selander?”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/stockholmshem-tranger-sig-fore-i-vardkon/

Bild av Sasin Tipchai