Nyheter

Ny VD på Lestra Entreprenad

Mark-och anläggningsföretaget Lestra Entreprenad tilldelas för tredje året i rad en DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande bolag. Nu utser styrelsen Robert Sumberesi till ny VD. Robert tillträder 11 november 2020.

–Det är med stor ära som jag lämnar över till Robert Sumberesi. Styrelsen är övertygad om att Robert, med sin 20-åriga VD-erfarenhet, är rätt person att styra bolaget i rätt riktning. Lestra Entreprenad växer i raketfart och vi siktar på en miljardomsättning 2026. Vi ska utveckla Lestra till Stockholms ledande anläggningsföretag, säger Filip Stamenkovic som är Lestra Entreprenads nuvarande VD och styrelseordförande.

– Först och främst är det hedrande att ta vid efter Filip Stamenkovic. Det känns väldigt kul och stimulerande att arbeta för ett företag som vill jobba och utvecklas framåt, säger Robert Sumberesi och fortsätter. Jag ser framemot att tillsammans med personal och styrelse ta nästa kliv i Lestras framgångsrika resa och fortsätta vara ett Gasell-företag framöver.

Robert har lång och bred erfarenhet från olika branscher och har varit VD för några av Sveriges mest kända varumärken som Stiga, Cresent/Monark och Willa Nordic. Han kommer närmast från läkemedelsbranschen.

Filip Stamenkovic fortsätter som styrelseordförande i bolaget. Den erfarna entreprenören och ledaren Mikael Anderssonsom är nuvarande styrelseordförande i Fleaty och tidigare VD på Märsta Förenade och Taxi Stockholm ansluter även som styrelseledamot.

I augusti redovisade bolaget sitt starkaste år hittills med en tillväxt på 65 procent till en omsättning på 217 miljoner kronor (131 miljoner 2018/19). Vinsten blev 7,8 procent före finansiella poster och skatt. Lestra Entreprenad har tilldelats en DI Gasell under 2020, 2019och 2018 som ett av Sveriges snabbast växande företag.