Nyheter

Järfälla kommun: ”Vi vill inte sätta Järfälla på kartan”

”Det har närmast blivit till en allmän sanning att kommunala skrytbyggen och pr-satsningar är gynnsamt för skattebetalarna på sikt. Vi resonerar precis tvärtom”. Det skriver Emma Feldman (M) kommunstyrelsens ordförande Järfälla kommun och Dan Engstrand  kommunalråd (M) i Dagens Samhälle:

”Viljan att sticka ut, önskan om dyra och storartade projekt och behovet av att sätta just sin egen kommun på kartan är ett alltför vanligt fenomen bland Sveriges kommunalråd. Det har närmast blivit till en allmän sanning att kommunala skrytbyggen och pr-satsningar är gynnsamt för skattebetalarna på sikt. Vi resonerar precis tvärtom. För oss kommer alltid Järfällabornas bästa i första hand. Att ”sätta Järfälla på kartan” får helt enkelt vänta.”

”Utöver integrations- och ålderskrisen kräver olika särintressen ständigt en extra stor del av de offentliga resurserna till just sitt ändamål. Många av dessa önskemål kan vara behjärtansvärda och, inte minst, trevliga för politiker att kunna besluta att satsa på. Att klippa band är ett säkert sätt att få medial uppmärksamhet och kortsiktiga pr-vinster, men att använda våra gemensamma, begränsade resurser till kommunala pr-projekt är inte seriöst. I alla fall inte om man vill ta ansvar för kommuninvånarnas framtid.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vi-vill-inte-satta-jarfalla-pa-kartan-34431