Nyheter

Ny coworkingarena i Nacka

Nu inleds byggnationen av Mensätra Fastighets AB:s nya projekt Kvarteret 1:80 i Saltsjö-Boo. Den nya fastigheten kommer ha utrymme för både verksamhetsytor och kontor samt öppna möjligheter för gemenskap med en coworkingarena.

– Tanken är att det inte ska kännas ensamt att gå till jobbet även om du arbetar på ett litet företag. Det var ett tag sedan vi byggde i egen regi så det ska bli riktigt spännande att sätta igång arbetet, säger Peter Westerblom, fastighetschef på Mensätra Fastighets AB.

Under vecka 40 påbörjas byggnationen av Kvarteret 1:80 i Saltsjö-Boo. De nya lokalerna kommer ligga med utmärkta kommunikationer utmed Värmdövägen och ha utrymme för omkring 20-40 hyresgäster.

Idag är Mensätra Fastighets AB hyresvärd för bland annat Beijer Bygg/Bygg-Ole i Nacka, Värmdö, Saltsjö-Boo och Märsta samt Optimera i Uppsala. Runt ett 50- tal aktörer har redan visat intresse för att flytta in i de nya lokalerna och kommer från en rad olika branscher, allt från IT till snickerier.

Kvarteret 1:80 beräknas stå klart i november 2021 och kommer även bli Mensätra Fastighets AB:s eget nya kontor. Peter Westerblom, fastighetschef på Mensätra Fastighets AB, är ansvarig för byggnationen och ser fram emot att sätta igång. Det är första gången på länge som fastighetsbolaget sköter byggnationen i egen regi.

– Det känns framförallt spännande och lärorikt att sköta allt från upphandling av entreprenader till projektering och styra arbetsmiljön. Vårt stora mål är att våra framtida hyresgäster ska trivas och kunna arbeta i våra lokaler, säger Peter Westerblom.

Gemenskap i delat kontor

Sammanlagt kommer den nya fastigheten ha plats för 20 fräscha och funktionella verksamhetslokaler med anslutande garageport, alla på runt 50 kvadratmeter var och med högt i tak. Till varje lokal finns även utrymme på ovanvåningen, där enskilda kontorsrum såväl som coworking-kontor kommer byggas för hyresgästerna. Tanken är att det här ska vara gemensamma ytor där allt från kopiatorer till kaffekokning kan skötas tillsammans.

– När man kommer till jobbet ska det bara vara att sätta sig i stolen och börja arbeta. Även de som arbetar på mindre företag eller driver eget ska kunna känna att man inte är ensam hela dagarna. Vi hoppas att de som flyttar in ska kunna känna en gemenskap, även om det kan vara så enkelt som någon att äta lunch eller ta en kopp kaffe med, säger Peter Westerblom.

Lokaler med hållbarhetssyfte

Förutom fokus på att bygga fräscha, kvalitetssäkrade verksamhetslokaler och kontor, med en god arbetsmiljö och ett behagligt inomhusklimat, har

Mensätra Fastighets AB även lagt vikt vid att bygga hållbart – både ekonomiskt och miljömässigt. Precis som på deras tidigare fastigheter kommer Kvarteret 1:80 drivas med förnybara energikällor såsom solceller och bergvärme. För att bidra till biologisk mångfald i området kommer man anlägga ett sedumtak och återplantera ca 30 träd, även fasaden har genomtänkta materialval som kräver minimalt underhåll.

– Detta huset ska kunna stå där länge och tåla väder och vind utan att behöva målas om varje år. De träpaneler som kommer klä fasaden kommer åldras med charm och finnas kvar länge i framtiden, avslutar Peter Westerblom.

Mensätra Fastighets AB (MFAB) har sitt ursprung i Sven G A Gustafsson Snickerifabrik som startade 1945 och som under 1970-talet ändrade namn till Nacka Trä & Byggvaror, Sven Gustafsson AB.

Mensätra Fastighets AB grundades 1987 av Svens båda söner Gunnar och Ole Gustafsson, som då hade tagit över verksamheten efter pappa Sven. Samtliga ägda fastigheter i rörelsebolaget Nacka Trä & Byggvaror med varumärket Bygg- Ole, flyttades successivt över till fastighetsbolaget.