Nyheter

Årets samhällsaktör

Botkyrkabyggens arbete med alla aspekter av hållbarhet gör att bolaget får utmärkelsen Årets samhällsaktör 2020.

– Det är oerhört hedrande att i hård konkurrens och i gott sällskap utses till Årets samhällsaktör. Utmärkelsen är ett bevis på att Botkyrkabyggens systematiska målstyrning och i många fall oförtrutna och oglamorösa vardagsarbete, leder till konkret förändring. Vi är en stark aktör att räkna med i arbetet med Agenda 2030, säger Chris Österlund, VD för det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

Bakom utmärkelsen Årets samhällsaktör 2020 står Gullers Grupp och Dagens Industri. Botkyrkabyggen har som vinnare i kategorin hållbarhet uppfyllt alla kriterier för utmärkelsen:

En samhällsaktör som genom aktiva val ändrat samhället i en positiv riktning.

En samhällsaktör vars visioner och ambitioner har övergått i en faktiskt, och på något sätt mätbar, effekt.

En samhällsaktör som inte verkar i det tysta. Det finns en vilja att sprida kunskap, och nå effekt även i kommunikationen.

En samhällsaktör som vill bidra till samhällsnytta bortom den egna affären, kanske till och med på bekostnad av egen kortsiktig vinning.

Juryns motivering:

”För att de tar stadiga steg framåt i alla aspekter av hållbarhet med de globala målen och Agenda 2030 som ledstjärna. De tar ett långt större socialt ansvar än rollen kräver och integrerar hållbarhetsarbetet i alla delar av kärnverksamheten.”

– Med jämställdhetssatsningar, genomtänkta renoveringar, trygghetsvandringar, odlingar och gratis aktiviteter och mycket mer, arbetar Botkyrkabyggen med alla aspekter av hållbarhet. Utväxlingen blir stor när hållbarhetsarbetet knyts in i den ordinarie verksamheten. Hållbarhet och lönsamhet hänger ihop, säger Chris Österlund, VD för det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

Juryn har bestått av: Ahmed Abdirahman, Stockholms Handelskammare. Malin Ljung Eiborn, BillerudKorsnäs. Mikael Salo, Aktuell hållbarhet. Liselott Törngren, Gullers Grupp Stockholm.