Nyheter

Castellums stöder elbilsrevolutionen – Charge Amps tar fram smarta laddlösningar i Frösunda

Elbilsrevolutionen rullar allt fortare och på fastighetsbolaget Castellum stöder man utvecklingen – som i Stora Frösunda där gröna innovationsbolaget Charge Amps nu tar fram nya smarta laddlösningar i Castellums lokaler.

För tio år sedan fanns det 190 elbilar registrerade i Sverige. Nu till årsskiftet beräknas den siffran vara 58 000 (enligt branschbevakaren Allt om Elbil). Och då är hybridbilarna inte ens medräknade.

Det är alltså en extremt snabbväxande marknad som Charge Amps AB agerar på. Det svenska greentech-bolaget utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant för eldrivna fordon.

Bolaget grundades 2012 och laddar bilar på 32 marknader globalt. All utveckling och tillverkning sker i Sverige. Verksamhetens hjärta ligger i Castellums lokaler intill E4:an i Haga Norra, strax utanför tullarna.

– Hos Castellum hittade vi en lokal som fyllde våra behov och även kunde anpassas ytterligare för en lösning som vi känner oss väldigt nöjda med. Vår verksamhet består av mycket teknikutveckling av både hårdvara och mjukvara, och vi hade många krav som skulle uppfyllas. Det tycker vi att Castellum lyckats mycket bra med, säger Anders Bergtoft, VD på Charge Amps.

De moderna kontorslokalerna ligger i fastigheten Stora Frösunda 3 som blivit ett landmärke för de resenärer som passerar huvudstadens norra infart varje dag.

– Att minska bilismens miljöpåverkan är helt i linje med Castellums klimatagenda. Charge Amps etablering hos oss i Frösunda ser jag som ett kvitto på vi har attraktiva kontor anpassade för företagens utveckling, säger Christian Bouvier, affärsområdeschef på Castellum.