Nyheter

LINK Arkitektur får nytt Stockholmskontor

Det nya kontoret för LINK Arkitektur tar plats i den ombyggda Trikåfabriken vid Mårtensdal i Hammarby Sjöstad.

Test-bed under två år

– Planen är att sitta i den här lokalen under två års tid för att sedan flytta igen, till en närliggande fastighet som vi är med och utvecklar. Under den här tiden får vi möjlighet att utforska hur vi vill att vårt framtida kontor ska se ut och fungera. Pandemin har skänkt ett nytt ljus över kontorsarbetsplatsen och det vill vi ta tillvara på. Vi tror att efter Corona är vårt kontor – den fysiska mötesplatsen – extra viktig och central för att bidra till social gemenskap samt för att facilitera de processer som fortfarande fungerar bäst i fysiska möten. Framförallt kreativa möten och processer. Vi ser framför oss hur framtidens arkitektkontor i långt större grad än idag är en sjudande hot-spot av kreativitet. På det tillfälliga kontoret skapar vi en test-bed för att hitta de bästa lösningarna för hur vi vill jobba framöver, berättar regionchef Linda Santesson.

Ett hållbart kontor

Med hållbarhet som högsta prioritet, byggs ett tillfälligt kontor upp där inredningen antingen kan flyttas med eller tas över av nästa hyresgäst.

”Allt som inte är återbruk ska vara av trä” – en klimatneutral kontorsinredning är målbilden för det nya kontoret.