Nyheter

Aimos första hotspot för elbilar invigd på Lidingö

John Mattson har i samarbete med bilpoolsaktören Aimo öppnat Aimos första hotspot för elbilar på Lidingö.

Nu får boende och besökare på Lidingö snabb och smidig tillgång till elbilskörning när Aimo etablerar sin första uppställningsplats – så kallad hotspot i kommunen.

Det är hyresvärden John Mattson som upplåter platserna till Aimo i ett av sina parkeringshus i Larsberg – en centralt belägen stadsdel på Lidingö.

– Vi vet att många av våra hyresgäster vill kunna ha tillgång till bil utan att behöva äga en egen. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda möjligheten att hyra bil laddad med miljömärkt el direkt i närheten av sitt hem, säger Christina Hansson, förvaltningschef på John Mattson.

– Vi är glada över samarbetet med John Mattson som ger möjlighet att expandera till ett helt nytt område vilket ger de boende chans att använda Aimos bildelning. Det är enkelt och samtidigt hållbart för miljön med Aimos bilflotta som består av 100 procent eldrivna bilar, säger Takaaki Imamura, vd, Aimo Solutions AB.

Med sin flotta på cirka 300 elbilar av modellen Renault Zoe är tjänsten smidig att använda för stockholmare som snabbt behöver hitta en tillgänglig bil på nära avstånd. Bilar hittas och bokas genom en sökbar karta i Aimos app. Användaren betalar endast för den tid som bilen används, allt annat ingår – däribland parkering och 600 mils fri körning

Aimos nya hotspot på Lidingö blir den 16:e i tjänstens homezone – det område inom vilket användaren kan hämta eller lämna sin bil. Området sträcker sig idag från Danderyd i norr till Johanneshov i söder, från Bromma i väst och numera alltså ända till Lidingö i öst.

Premiären för Aimos första hotspot på Lidingö skedde vid årsskiftet. Samarbetet går helt i linje med John Mattsons hållbarhetsmål om att främja energieffektiva och fossilfria lösningar. Inom samma område ingår också den pågående övergången till fossilfria transporter för företagets egen fordonsflotta samt utbyggnad av laddstationer för elfordon inom företagets bostadsområden.

Blir efterfrågan på Aimos hotspot i Larsberg hög från användargruppen kan samarbetet mellan Aimo och John Mattson komma att utökas.

– Den här typen av tjänster förenklar vardagen för människor där de bor. Samarbetet bidrar därför till vår ambition och affärsidé – att skapa goda livsmiljöer över generationer, avslutar Christina Hansson.

Foto: Aimo Solution