Nyheter

Innovativa avfallshanteraren Freightbag växer

Stockholmsbaserade Freightbag, med ett ledande och patenterat koncept för hantering av byggavfall expanderar nu verksamheten till Gotland samtidigt som man planerar en Göteborgslansering senare i vår.

− Förutom Stockholm och Uppsala där vi hela tiden växer, expanderar vi nu till Gotland. I synnerhet Visby påminner om trånga delar av innerstan i Stockholm där vi vet att vårt koncept är oslagbart. Vi jobbar även med att lansera i Göteborg under våren, säger Pär Engebretzen, medgrundare till Freightbag.

Har utvecklat unikt koncept

− Våra patenterade verktyg möjliggör hämtning av byggavfallet inne på byggprojekten på ett skonsamt och mycket effektivt sätt. Det innebär i förlängningen att vi så klart gör våra kunder mer effektiva också, då de kan fokusera på sin kärnverksamhet istället för att lägga massor av tid på att forsla byggsäckar med avfall inifrån och ut, säger Pär.

− När man anlitar Freightbag för säckhämtning så behöver man inte göra något annat än att fylla sina säckar på arbetsplatsen. Vi kommer sedan med våra vagnar och tar ut säckarna på ett smidigt sätt som ingen annan kan erbjuda. Inte sällan flera våningar upp och där ingen hiss finns att tillgå.

Sedan augusti förra året gäller en ny avfallsförordning som ställer krav på att byggföretagen ska sortera sitt avfall direkt på bygget. Freightbag försöker underlätta och inspirera till efterlevnaden av detta.

− Tyvärr efterlevs kravet på sortering i alldeles för låg utsträckning i byggbranschen idag. Vissa aktörer är igång men många blandar fortfarande sitt avfall. Istället för att slänga olika avfallstyper i samma säck försöker vi inspirera våra kunder till att komma igång med efterlevnaden av förordningen. Våra säckstöd med tillhörande skyltsystem gör det enkelt för våra kunder att dels fylla säckarna, men också att sortera avfallet fraktion för fraktion. Resultatet blir en effektiv, hållbar och billigare avfallshantering som efterlever svensk miljölag, avslutar Pär Engebretzen.