Nyheter

Världens första butik för laddstationer

På fredag inviger Täby Centrum världens första butik för laddstationer. Det är laddoperatören Eways som för allra första gången satsar på ett konventionellt butiksformat, dit besökare välkomnas för att på nära håll kunna titta, känna och lära sig mer om långsiktigt hållbara och klimatvänliga sätt att köra fossilfritt. 

Hållbarhet är en viktig del för Täby Centrum, inte minst när det kommer till att förvärva branschledande aktörer inom området till butiksportföljen. På fredag öppnar världens första fysiska butik för laddstationer, där innovativa laddtjänster från flera olika tillverkare kommer att demonstreras och erbjudas.

– För oss på Täby Centrum är hållbarhet en central och mycket prioriterad fråga. Att Eways väljer att göra sin allra första butikssatsning just i Täby Centrum är därför väldigt stort och roligt för oss, och vi hoppas kunna bli en del av att inspirera och underlätta för våra kunder att ställa om till ett fossilfritt bilägande, säger Veronica Sjövik Sten, centrumchef i Täby Centrum.

– Många av våra kunder har stor kunskap och äger kanske redan en elbil. Nu vill vi nå alla de nyfikna människor som ännu inte tagit steget. Vi vill visa att det är enkelt att köra och ladda elbilen – även för alla som till exempel bor i bostadsrätt eller samfällighet. Samtidigt vill vi lära oss mer om våra kunders behov, så att vi kan bli ännu bättre på att hjälpa till med laddning av elbilar. Alla är varmt välkomna till vår butik i Täby Centrum, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.