Nyheter

Trots pandemin: Fastighetsmarknaden blomstrar

Trots pandemiutbrottet har den kommersiella fastighetsmarknaden blomstrat och transaktionsvolymen uppgick till över 230 miljarder kronor fördelat på cirka 650 affärer, visar rykande färsk statistik från fastighetsinformations- och analysföretaget Datscha för året 2020.

– Marknaden har varit aktiv inom mer eller mindre alla segment och är det bästa året hittills historiskt sett till transaktionsvolym. Marknadens olika aktörer har inte fått ta det lugnt som man kunde tro när beskedet kom i februari i fjol om Coronapandemin och dess frammarsch i samhället, säger Kristina Andersson Analyschef på Datscha.

Störst bland säljrådgivare 2020

Catella var störst bland säljrådgivare på den svenska transaktionsmarknaden 2020, tätt följt av Pangea. CBRE och Tango delar en fin tredjeplats.

Ladda ner av vår rapport

Listorna är framtagna i samarbete med Fastighetsvärlden.

Bild av Sharon Ang