Nyheter

De nya sänksågarna TSC 55 K och TS 55 F från Festool

Festools sänksågar har under många år varit de mest eftertraktade sänksågarna på marknaden och nu kan vi med glädje berätta att dessa sågar snart blir ännu lite bättre.

Den nya generation av dessa sänksågar sågar nämligen dubbelt så fort som tidigare, och batterisänksågen TSC 55 K har dessutom utrustats med ett unikt Kickback-stopp.

Batterisänksågen TSC 55 K med ett unikt Kickback-stopp

– Med det unika Kickback-stoppet har vi gjort vår nya batterisänksåg ännu säkrare eftersom man äntligen slipper farliga rekyler, förklarar Festools produktchef Boris Seyfried. Rekylen är den vanligaste orsaken till allvarliga personskador med sänksåg och ofta är skadan skedd på en millisekund. Säkerheten är mycket viktig för oss. Skulle arbetsobjektet slå tillbaka när man börjar såga eller under sågningen så stannar det intelligenta Kickback- stoppet sågklingan blixtsnabbt. Därmed stoppas sågens bakåtrörelse. Detta skyddar inte bara arbetsobjektet, utan minimerar även risken för personskador.

– Tack vare den nya generationens sågklingor och den ökade genomdragskraften hos nya TSC 55 K går det att arbeta upp till dubbelt så snabbt som tidigare – samtidigt som batteriets kapacitet är högre. Resultatet blir både maximal sågeffekt och perfekta snitt, berättar Seyfried.

Jämfört med sladdversionen TS 55 kommer du inte heller att märka någon skillnad när det gäller prestanda. ”Kombinationen av den senaste generationen av borstlös EC-TEC-motor och dubbla batterier (2 x 18 V) gör nya TSC 55 K lika kraftfull som en nätdriven maskin, samtidigt som man har full rörlighet”, säger Seyfried.

Nya nätdrivna TS 55 F – nu dubbelt så snabb

– Våra nya sänksågar övertygar som vanligt med absolut exakta snitt, hög kapacitet och extremt lång livslängd. De är fortfarande lika tillförlitliga och har samma snittkvalitet som tidigare – men nu arbetar de snabbare än någonsin, eftersom den nya TS 55 F kan såga dubbelt så fort som sin föregångare, beskriver Boris Seyfried och fortsätter: Våra nya sågklingor, som är perfekt anpassade till våra sänksågar, har en kombination av minskad snittbredd, nya tandformer och nya tänder av hårdmetall vilket ger en snabbare sågning och en längre hållbarhet – med samma fina snittkvalitet som tidigare.

I Festools sågsystem ingår dessutom smarta systemtillbehör, såsom styrskenor, vinkelanslag, sågbord och pålitliga detaljer som splitterskydd samt ett perfekt avstämt utsug. ”Våra nya sänksågar levererar, oavsett utmaning, utmärkta arbetsresultat och ett sågsystem av högsta klass”, tillägger Seyfried.