Nyheter

Ten Hotel: Nytt hotellkoncept byggs med unik industriell byggteknik

I vår öppnar Ten Hotel i Upplands Väsby, ett helt nytt hotellkoncept med alla tänkbara bekvämligheter för en god natts sömn och med stort fokus på träning, sport och hälsa för moderna och aktiva resenärer.

Byggnaden är signerad Junior Living, som med en unik industriell byggteknik möjliggjort ett snabbt uppförande, nytänkande och kostnadseffektivitet. Ten Hotel Upplands Väsby, det första hotellet av tio, öppnar i april.

Ten Hotel bygger på en mix av personlig och digitaliserad service, hållbara material, design och miljövänlig teknik. Funktion, innovation, kvalitet och service är ledorden i utvecklingen av det nya konceptet som ska ligga i framkant och bidra till en bättre hotell- och boendeupplevelse.

Det nya hotellkonceptet bygger på Junior Livings unika byggteknik i samarbete med Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Hotellet har 194 rum, alla med balkonger, höghastighets-wifi, välplanerad belysning, individuella klimatanläggningar samt bekväma sängar och sänglinne av hög kvalitet.

Hotellets större studios har mindre kök med diskmaskiner. Hotellet erbjuder ett stort, toppmodernt gym på 100 m2 med bastu, och intill hotellet ligger ett nytt padelcenter.

Det är även nära till golfbanor samt spår för löpning, skidåkning och andra fritidsaktiviteter i närområdet.  In- och utcheckning sker digitalt, men värdar finns tillgängliga dygnet runt. I lobbyn finns även Ten Café, som erbjuder frukost för självservering samt lättare förtäring under dygnet runt från januari. Restaurang och bar öppnar under våren.

Allt började 2018 när hotellets grundare, Joakim Gip, Charlotte Blum och Stefan Wahlén kom över ett byggprospekt gällande en tomt i Upplands Väsby som Junior Living förvärvat. De presenterade ett koncept som passade Junior Livings utvecklade produktionsteknik – en skön miljö för mindre pengar.

Efter 30 års affärsresande runt om i världen, ofta på medelklasshotell, vill man bo bra. Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet. Junior Livings kvalitativa och effektiva industriella byggteknik i kombination av funktionell design passar vår vision om att skapa en bättre vardag borta från hemmet, säger Joakim Gip.  

Byggentreprenör och hyresvärd är Junior Living, vars affärsidé är att erbjuda yteffektiva lägenheter med hög kvalitet till ett överkomligt pris. Arkitekten Andreas Martin-Löf utvecklar tillsammans med Junior Living koncept för snabb och kostnadseffektiv produktion av permanenta, väldesignade och fullutrustade rum, som är energieffektiva, har god ljudkomfort och uppfyller samtliga boendekrav.

Jag ser modulärt byggande som en möjlighet snarare än som en begränsning. När jag fick höra idén om att skapa ett nytt hotellkoncept, som var hållbart och klimatsmart, och få bidra till en bättre och prisvärd upplevelse, öppnades en möjlighet till att skapa en ny och annorlunda arkitektur med vårt egenutvecklade byggsystem.  Det ska inte behöva vara dyrt för att bo bra borta, avslutar arkitekt Andreas Martin-Löf.